• Fri frakt inom Sverige ♡ Snabba leveranser ♡ 100% kashmir ♡ Design by @andreanorrman ♡ Leverans till hela världen ♡

Group 10 Created with Sketch. Group 5 Created with Sketch.
search Created with Sketch.
bag Created with Sketch. 0
bag Created with Sketch. 0

Vanliga frågor

 

 

Frågor från våra kunder

Vart tillverkas produkterna?
Getterna bor i inre Mongoliet, och där trivs dom bra i det kalla och extrema klimatet. På sommaren kan temperaturen gå upp till 25 grader, och på vintern går det ner till hela -30 grader. Inte långt ifrån där getterna bor ligger fabriken där produkterna sys. Vi vill värna om miljön på allra bästa möjliga sätt och därför har vi valt att jobba med en fabrik som ligger nära fälten där getterna går.

Vem är det som packar alla ordrar? 
Vi har ett externt lager där våra produkter förvaras. Där finns också våra fina kollegor, som packar era ordrar! 

Vem har designat produkterna? 
Vi är tre stycken som äger och driver Kashmini - Anna, Sara och jag, Andrea. Vi alla har olika ansvarsområden, men när det är dags att ta fram nya designs så sätter vi oss ner tillsammans och kreerar fram nya fina kashmini-kläder och produkter. Har du någon produkt eller något klädesplagg du saknar, så tveka inte att maila oss på andrea@kashmini.se.

Hur prissätter vi produkterna? 
Kashmir är ett exklusivt naturmaterial och priset grundas bland annat på efterfrågan och tillgång. Vi jobbar självkart med en fabrik och med bönder som tar väl hand om sina getter, sömmerskor och andra medarbetare, som alla får en bra lön och som alla jobbar under allmänt bra förhållanden. Vi vill helt enkelt att alla ska må bra, vara stolta och känna sig nöjda över att vara en del av produktionsprocessen. Tyvärr är det idag inte en självklarhet att man väljer den vägen, vilket gör att priset och processen kan variera hos olika kashmirföretag. Men vi tar vårt ansvar och prissätter utefter det.

Hur gör jag en retur? 
Klicka här, om du har funderingar kring retur, ångerrätt, återbetalning eller reklamation. 

Är produkterna användbara på sommarhalvåret?
Kashmir är ett naturmaterial som värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt, vilket gör att det är använtbart året om. Av egna erfarenheter så kan bebisar bli väldigt svettiga fort om de är för varmt klädda. Detta upplever vi inte med våra produkter. Dom värmer, utan att bebisen blir svettig, och svalkar och ger ett skyddande lager mot huden. Vår kashmirdräkt är till exempel en personlig favorit. Perfekt att klä på bebisen som ska ligga i vagnen under promenaden. Vagnen skyddar ju barnetmot vind, också mot värme och kyla men med dräkten på får bebisen en behaglig temperatur i sin vagn. Ett bra plagg är det också om man ska vistas både inomhus och utomhus då plagget anpassar sig efter det. 

Kan man beställa till hela världen?
Vi levererar till alla länder förutom: Albanien, Antarktis, Algeriet, Bahrain, Armenien, Barbados, Bhutan, Bolivien, Belize, Brunei Darussalam, Kamerun, Vanuatu, Ryssland, St Pierre och Miquelon, Zimbabwe, Västsahara, Tuvalu, Virgin Islands, Venezuela, Wallis and Futunaöarna, Yemen, Zambia.  

Hur vet man som konsument att getterna mår bra?
Vi besöker gården och getterna flera gånger om året, och medverkar i hela processen på farmen och på fabriken. Frågvisheten och kärleken till getterna och landet är det centrala och det viktigaste vid dessa besök. I Mongoloiet är geten nästintill helig, och det ligger i deras kultur att ta väl hand om dessa djur. Det är med glädje och stolthet vi kan säga att "våra" getter tas väl omhand.

Hur tvättar man plagget bäst? 
Tvätta gärna plagget för hand och använd alltid fintvätt/ullprogram utan centrifugering vid maskintvätt. Använd inte sköljmedel och aldrig vatten med värme över 30 grader.  Ett kashmirplagg ska aldrig vridas, pressa/tryck istället försiktigt när du tvättar det. Kashmirplagg tenderar att töja sig om man hänger upp det för torkning, därför ska plagget alltid plantorka. Du kan läsa mer om våra skötselråd om ni klickar här.

 

Har du några frågor om våra produkter så är du välkommen att kontakta oss på info@kashmini.se

 

 

 

Följ oss! - @kashminikids